Pstrąg w marynacie czosnkowo-cytrynowej

Składniki (2 porcje):

2 wypatroszone pstrągi
1 cytryna
4 rozgniecione i posiekane ząbki czosnku
sól
pieprz
szczypta suszonego tymianku

Przygotowanie:

  1. Obetrzyj skórkę z cytryny.
  2. Ryby umyj, osusz i skrop wewnątrz i na zewnątrz sokiem z cytryny.
  3. Oprósz solą, pieprzem, roztartym w dłoniach tymiankiem, natrzyj czosnkiem i skórką startą z cytryny.
  4. Każdą rybę owiń w folię aluminiową.
  5. Ryby ułóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 30 minut.
  6. Podaj z domowymi frytkami i dowolnymi warzywami.

 

Źródło: smakuje.blox.pl

SMACZNEGO!